11 augusti, 613 år av förtryck

Medeltidsveckan byter namn – nu är den här!

Medeltidsveckan byter namn

Medeltidsveckan byter namn – Ladda ner det officiella soundtracket för vecka 32 613 åf, förlåt allting men glöm aldrig! Många har efterlyst längre låtar och därför snittar årets låtar på cirka sex minuter. Lyssna snabbare!

Nedan följer kortare beskrivningar om varje låt:

Intro

Vi är en hiphopgrupp och inte alls intresserade av porr. Men ibland måste man öppna ögonen för historien även om det gör ont.

Medeltidsveckan byter namn

Vi fick nog och bytte namn. Medeltidsveckan var en bra idé från början, men idag är namnet så intimt förknippat med förtrycket att ett namnbyte krävs för att kommunicera bredare. Då piraterna redan dominerar fungerar piratveckan bra.

3 år för mycket

Nu är det 613 år av förtryck. När Visbypiraters första skiva släpptes var det 610 år. Det är tre år för mycket. Känner ni hatet?

Visbypirater dissar bland andra de bittra män som huserar på Effes och förolämpar alla som är snyggare skapt, den fjortisfolkkära artisten Loke och Mats Missionsvän, som gjorde uppror mot sin frikyrkofamilj bara för att börja tala i politiskt korrekta tungor.

Lär av historien

Lär dig mer om piraternas historia i Östersjön och det medeltida Visby. Låten är ett svar på den historierevisionism Dick Harryson gett uttryck för i Sveriges Radio.

Inspirationen kommer från Knutna Nävars ”Lär av historien”, KRS ONE:s ”Why is that” samt Dick Wases föredrag ”Samlag eller salighet” under Medeltidsveckan 612 åf.

Den frihetliga piratrörelsen

Påsarna har uppmärksammat hur den frihetliga piratrörelsen växer starkare för varje år. En låt om varför det blivit så, och den nedtonade alienerade vardag som är den materiella basen för detta.

Dags för dop

Den officiella doplåten som spelades när vi döpte om veckan i Visby katolska kyrka. Det visade sig senare att alla katoliker som närvarade där hatade polisen.

Outro

En erotisk dikt från Nilens strand om hur piraternas släktträd egentligen kom till.