4 augusti, 613 år av förtryck

Loke – bara en obetydlig myra?

Loke är idag allmänt känd som en folkkär artist under medeltidsveckan, främst bland tjejer i 14-17-årsåldern. Han anses ha gjort många bra låtar. De som forskat längre i hans musik har dock bara hittat en bra låt, ”Hej hå och en flaska med rom”.

Denna låt utvecklade Loke i Nordergravar under sin svåra tid på botten. Visby pirater förbarmade sig över honom och blev den modersgestalt han aldrig haft. Som tack skrev han låten som en hyllning till de Mecklenburgska sjörövarna. Snart reste han sig och är idag medeltidsveckans populäraste artist.

Väl på toppen glömde han dock snabbt bort vilka som gjorde hans framgång möjlig. De senaste åren har inte Loke framfört låten en enda gång offentligt, då han fruktar att piratkopplingar kan kompromettera hans karriär. På Visbypiraters nya skiva Medeltidsveckan byter namn börjar Lokes resa mot botten igen, via ett ursinne från Bombi och Kapten som får pyramiderna att skälva.

Loke är dock inte ensam om att få känna på hatet. Det delas även ut till bl a de bittra män som huserar på Effess och förolämpar alla som är snyggare skapt och till Mats Missionsvän, som gjorde uppror mot sin frikyrkofamilj bara för att börja tala i politiskt korrekta tungor.

Medeltidsveckan byter namn släpps exklusivt för bara 20 kr i Nordergravar från och med söndag kväll. Säljs endast vid Mecklenburgska tjuren och på piratkrogen Salta Muttan! Efter medeltidsveckan kommer även skivan finnas för nedladdning här på visbypirater.org.