29 maj, 621 år av förtryck

Brandskattningen av Nordergravar

hotbrev-grop

Det levererades ett svartkantat kuvert till Piratveckans festivalledning förra veckan. I detta minst sagt uppseendeväckande hotbrev, kommer rådande förtryckssamverkan ut ur garderoben och visar sitt rätta anlete. Det insinueras att det vore synd om någon grävde bort Piratkullen, men att vi kan undgå Parkförvaltningens vässade spadar genom att betala årets beskyddaravgift.

Då den breda piratrörelsen är ute på de sju haven större delen av året är det mycket svårt för oss att mobilisera i Visby utanför Piratveckan och vi har således inget annat val än att böja oss inför överheten i det här fallet. Vi gör det inte bara för vår skull, utan för hela den diaspora av frihetliga skörlevare för vilka Kullen utgör Visbys enda temporära autonoma sexuella frizon, och för att hålla liv i det avhoppningsprogram vi framgångsrikt drivit genom åren, där alla som fastnat i medeltidens moralbejakande extremism får en chans att bryta sig loss.

1361 svenska riksdaler är blodspriset som Medeltidsveckan kräver av oss. 1394 kronor är vad de skall få, skattat och klart. Men då ska vi inkluderas i nästa dokumentär också.