24 augusti, 628 år av förtryck

Bloopers med humanoider och djur

Kort efter att Visby Pirater släppt sin efterlängtade musikvideo till ”De gamle i havet” började frågorna hopa sig: är det där trickfilmat? Hur kan man lita på att ni verkligen varit på Fårö? Ser inte bilderna manipulerade ut?

Sådana reaktioner är så klart oundvikliga när tittaren för första gången möts av de starka bilder som videon förmedlar, och i transparensens anda och med folkbildningen som vår ledstjärna avslöjar vi nu produktionsbilder från inspelningen, där alla kan titta ”bakom kulissen” och själv bilda sig en uppfattning inte bara om bildernas autenticitet utan också få en liten glimt av hur sådana här tekniska mästerverk produceras, i förhoppningen om att denna kunskap sprids och anammas. Vi tror verkligen att detta helt nya fält – som vi valt att kalla ”musikvideo” – har framtiden för sig inte bara för underjordiska artister som oss utan även för de stora kommersiella artisterna. I framtiden kommer nog många musiker att producera sådana så kallade musikvideos för sina musikaliska alster.

Så, för er forskning presenterar vi härmed ”Under ytan: De gamle i havet (Det andra inseglet)”. Vi, till skillnad från kyrkan, döljer ingenting.